Competitive english grammar (Only with English guru)





Today I am providing General English Questions and Answers related to Tense for SSC Exam and Competitive Exams. You can easily get 2-3 marks with the help of Common Errors in Tenses Grammar for SSC Exams. This post of General English Questions and Answers for Competitive Exams is very important . 

I am providing you also Objective Questions with Answers of English Grammar for SSC Exams. These questions are very important for any types of Competitive exam.

Common Errors in Tenses Grammar for SSC Exams 

(1) When the Principal entered the class, a student………. on the blackboard. 

(a) Wrote 

(b) was writing 

(c) writes 

(d) is writin

Ans.   Was writing 

(2) She………TV when her husband came.

(a) watch

(b) was watching

(c) is watching

(d) watched 

Ans. Was watching   

(3) He always………to prove that the earth revolves round the sun.

(a) tried 

(b) tries 

(c) was trying

(d) is trying

Ans.  tries

(4) He saw me by chance and……….the car.

(a) stop

(b) stopped

(c) stops

(d) was stopping

(5) How many pegs of wine……yesterday?

(a) you have drank 

(b) were you drinking  

(c) did you drink 

(d) do you drink

(6) I was watching TV when she…….in.

(a) comes 

(b) came

(c) come 

(d) was coming 

Ans.  Came

(7) She cut her finger while she……..vegetables.

(a) cutting

(b) was cutting 

(c) cut 

(d) had cut

Ans. Was cutting 

(8) She  still remembers the day when she first……..to church.

(a) went

(b) was going 

(c) gone 

(d) going

(9) The train had left before I…….the station.

(a) reach 

(b) was reaching 

(c) reached 

(d) reaches

Ans. reached 


(10) Had you worked hard, you……passed?

(a) would 

(b) will

(c) would have 

(d) will have

Ans. would have

English Questions and Answers

(11) We hope that Papa………soon.

(a) come 

(b) is coming 

(c) will come 

(d) shall come

(12) Neelam is learning how……..

(a) to type 

(b) to typing 

(c) typing 

(d) type

Ans. to type 

(13) Someone………away my bike within an hour.

(a) takes 

(b) took 

(c) has taken

(d) had taken

(14) There are no taxies available because taxi drivers….on strike.

(a) went 

(b) go 

(c) have gone 

(d) will go

(15) He…….suffering  from fever since the last week.

(a) is 

(b) was  

(c) has been

(d) has

(16) She has been suffering from malaria since she…..her job.

(a) leaves

(b) had  

(c) left

(d) has been leaving

(17) They……..the students on educational tour on next Monday.

(a) were taking

(b) have taken 

(c) are taking 

(d) have been taking

Ans.  are taking 



 Next.....Common Errors in Tenses Grammar for SSC Exams 


Popular posts from this blog

Competitive english grammar (Only with English Guru)

Competitive english grammar (Only with english guru)